Het carnavalsgebeuren bestaat in Lommel sinds 1952. Door de jaren heen zijn er vele carnavalsgroepen geweest in Lommel. Bijna elk gehucht van Lommel had wel een carnavalsgroep of zelfs meer dan één.

Op dit moment zijn er in Lommel nog 15 groepen actief waarvan er nog 8 of 9 zelf een praalwagen bouwen. Voor de keuze van Prins of Prinses, het organiseren van de optocht op carnavalszondag heeft CV Middencommiteit Lommel er altijd alleen voor gestaan. Wel, door carnaval Lommel willen we dit veranderen in de goede betekenis. Carnaval Lommel als organisatie, zal worden bijgestaan door verschillende leden van de andere Lommelse carnavalsgroepen om uiteindelijk een ” Raad van Elf” terug in het leven te roepen. Dus: meer en meer samenwerken, dit ook samen met de diverse openbare instanties waarmee we in contact komen als carnavalisten. Want samen staan we sterker!

Met de toewijzing van het fantastische Feest der Goedgemutsten, en dan nog wel de feesteditie van 4 x 11, was het hoog tijd om de handen in elkaar te slaan met de Lommelse groepen. SAMEN gaan we bouwen aan de toekomst van het carnaval in Lommel. De start is genomen en we kunnen er samen enkel hard aan werken.

Om deze redenen willen we iedereen bedanken die mee hun schouders onder het project zetten! CARNAVAL LOMMEL LEEFT!!!

Allerlaatste nieuws

Overdrachtsbal

Posted on nov - 7 - 2016

0 Comment